Lezingen

mediastrategie in maatschappelijk kansloze strafzaken — 23.05.2019

Kasteel Waardenburg

mediastrategie in maatschappelijk kansloze strafzaken

Heeft u als advocaat altijd al willen figureren in een talkshow, maar u durfde niet of u wist niet hoe u dat moest aanpakken. Of u treedt al wel op in de media maar er kan nog wel wat aan worden geschaafd. Dan is deze cursus echt iets voor u!

In de afgelopen jaren is de rol van de media in grote strafzaken explosief toegenomen. Denk daarbij alleen al aan de enorme hoeveelheid media-aandacht in de strafzaak tegen Michael P. de verdachte die Anne Faber zou hebben verkracht en vermoord. Tegen die achtergrond zou je kunnen spreken van twee parallelle werkelijkheden. Aan de ene kant de juridische werkelijkheid met de rol van de advocaat en zijn juridische argumentatie ten overstaan van een rechter in het strafproces. Aan de andere kant de maatschappelijke werkelijkheid van hoe de burger denkt over de strafzaak en wat de media over de zaak bericht.

Vaak weegt die maatschappelijke opinie zwaar. Het kan dus van belang zijn voor een strafzaak om die publieke opinie te beïnvloeden. De vraag is alleen hoe doe je dat? Welke media benader je en op welk moment? Wat is de boodschap van je verhaal? Hoeveel tijd krijg je voor die boodschap? Hoe kom jezelf over in de media?

Om de regie bij deze strafzaken in eigen hand te houden heeft de Academie voor de Rechtspraktijk samen met de docenten een nieuwe cursus ontwikkeld waar beide parallelle werkelijkheden elkaar treffen. Tijdens deze cursus zullen strafrechtadvocaat Jan-Jesse Lieftink (Lieftink Strafrechtadvocaat) en mediadeskundige Wouter Kurpershoek (Wouter Kurpershoek Media) ieder vanuit hun eigen achtergrond en expertise u zoveel mogelijk tools aanreiken en voorzien van tips and tricks over de te volgen mediastrategie in een strafzaak en hoe u het best de media kunt bespelen waardoor u en uw cliënt, ondanks het slechte imago van de zaak, niet reeds bij voorbaat door de samenleving zijn veroordeeld.

klik hier voor inschrijving

>
<