Rechter legt vaker tbs op, klinieken kampen met personele problemen

08.01.2019 -

Rechter legt vaker tbs op, klinieken kampen met personele problemen: TBS-advocaat Jan-Jesse Lieftink zowel in beeld als geluid in gesprek met de Nieuws BV

Samen met tbs-advocaat en bestuurslid van de Vereniging van TBS-advocaten, Jan-Jesse Lieftink is Van Bussel te gast om te praten over de toename van het aantal tbs-opleggingen door rechters. Volgens de Raad voor de rechtspraak is er sinds 2015 een stijging van 30 tot 40 gevallen per jaar.
In 2015 ging het nog om 146 terbeschikkingstellingen. Dat aantal steeg in 2018 tot 237. Lieftink heeft het vermoeden dat rechters sinds de moord op Anne Faber sneller tbs opleggen aan iemand die weigert mee te werken aan een gedragsonderzoek. Volgens Van Bussel worden momenteel in totaal zo'n 1300 tbs'ers behandeld.

Tbs-advocaat Lieftink maakt zich ernstige zorgen of de tbs-sector wel voldoende is voorbereid op de toename van het aantal terbeschikkinggestelden. Volgens Lieftink zijn er op dit moment wachtlijsten voor patiënten die moeten worden opgenomen in tbs-klinieken. Een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid meldt dat 39 mensen op een wachtlijst staan.

Ook kampt de sector sinds enkelen jaren met grote personele problemen. Door de toename van het aantal tbs-opleggingen verwacht Lieftink dat de druk op de tbs-sector de komende jaren alleen nog maar zal toenemen: "Er zijn nu al wachtlijsten, hoe zal dit zijn als de klinieken de stijging van het aantal opleggingen over enkele jaren pas echt gaan merken?"

Wachtlijsten zorgen volgens Lieftink voor vertragingen in behandelingen van patiënten waardoor de behandelduur ook weer zal gaan stijgen. De personeelsproblematiek is volgens Lieftink slecht voor zijn cliënten. Zij kampen vaak met hechtingsproblematiek of andere zware stoornissen en hebben juist behoefte aan vaste gezichten op de werkvloer.

Lieftink wijst op het probleem dat klinieken werknemers vaak moeilijk kunnen vasthouden, omdat zij erg aantrekkelijk zijn voor de reguliere zorg. Zij krijgen daar ook met minder zware gevallen te maken, waardoor het voor werknemers aantrekkelijk is om over te stappen.

Tbs-advocaat Lieftink: "Je moet beter gaan belonen en ervoor zorgen dat medewerkers in tbs-klinieken vaste contracten krijgen. Onze vereniging ondersteunt deze wervingscampagne in ieder geval harte."

>
<