verdachten tbs-moord beschuldigen elkaar

27.06.2019 -

Verdachten tbs-moord beschuldigen elkaar. Advocaat Jan-Jesse Lieftink is de advocaat van tbs-er Michel B. verdachte in de tbs-moord

De verdachten Jan van K. en Michel B. beschuldigen elkaar van het doden van slachtoffer Gerrit Thomassen.
Volgens advocaat Jan-Jesse Lieftink zegt Michel B. dat hij onschuldig was en dat zijn cliƫnt op de gang van de flat toen vermoedelijk de moord is gepleegd. Hij wil dat het OM twee getuigen zoekt die hem mogelijk op twee verschillende momenten op de trap hebben zien zitten. Volgens hem was het juist de 48-jarige verdachte die in de aanloop naar de moord labiel gedrag vertoonde. Zo zou hij kort voor de dood nog tegen de wijkagent hebben gezegd dat hij in het weekend iemand van zijn fiets wilde trekken en zijn buurman iets aan wilde doen in verband met geluidsoverlast.

Het duurt nog geruime tijd voordat de strafzaak inhoudelijk wordt afgedaan. Het onderzoek is nog in volle gang, aldus het Openbaar Ministerie. Zo wil de officier dat beide verdachten in het Pieter Baan Centrum nader onderzocht worden. De rechtbank had van de rechter-commissaris begrepen dat de verdachten deels gelijktijdig worden onderzocht in het PBC. Advocaat Lieftink heeft daar zijn bedenkingen bij. De verhoudingen tussen het tweetal zijn inmiddels zo verstoord dat van een betrouwbaar beeld van het tweetal niet meer kan worden verkregen. Hij zal de rechter-commissaris aanschrijven met de vraag welke functie het heeft om het tweetal gelijktijdig te onderzoeken.

Beide verdachten kenden het slachtoffer uit de tbs-kliniek in Almere. De drie hebben eerder tbs opgelegd gekregen. De Inspectie Justitie en Veiligheid heeft om die reden de zaak ook in onderzoek. Dat onderzoek is nu in volle gang. Beide verdachten blijven voorlopig vastzitten, besloot de rechtbank.

Op 18 september om 13:30 uur volgt een regiezitting bij de rechtbank in Lelystad. Op die zitting zal mogelijk meer duidelijkheid zijn over de toedracht, omdat dan het tactisch dossier (getuigen) mogelijk klaar zou zijn. De verdediging kan dan gemotiveerd haar onderzoekswensen indienen.

>
<